نصب پمپ آب با منبع انبساط
برای نصب کردن پمپ آب با منبع انبساط باید از افراد متخصص و فعال در این حوزه که تجربه و تخصص کافی دارند کمک بگیرید. این افراد به واسطه سالها تجربهای که دارند و همچنین با استفاده از ابزار آلاتی که در اختیارشان قرار دارد میتوانند ظرف مدت کوتاهی، بدون کمترین مشکلی پمپ آب را نصب کنند. نصب کردن پمپ آب با منبع انبساط مراحل متعددی دارد و باید با دقت بالایی انجام شود. در غیر این صورت مشکلات و دردسرهای متعددی را به بار میآورد.
پمپ آب با منبع منبسط چیست؟
در ساختمانهایی که مشکل فشار آب دارند داشتن یک منبع تحت فشار پمپ نیازی ضروری و مهم است. منبع انبساط در واقع یک مخزن برای نگهداری آب است و هر زمان که نیاز به کارکرد پمپ باشد، لازم نیست پمپ به طور مکرر خاموش و روشن شود. بنابراین این موضوع نقش مهمی را در عمر طولانی و بهبود عملکرد پمپ ایفا میکند.
پمپ آب با منبع انبساط را چگونه نصب کنیم؟
قدم اول برای راهاندازی پمپ آب کنترل کردن وضعیت لولهها است. به طوری که به هیچ عنوان نباید سنگینی لولهها روی پمپ قرار بگیرد. اگر بخواهیم این موضوع را واضحتر بیان کنیم باید بگوییم که پمپ آب به هیچ وجه نباید تحت فشار و اعمال بارهای سنگین قرار بگیرد. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که پمپ آب و منبع انبساط باید تا حد ممکن، نزدیک به هم باشند. علاوه بر آن برای روزهای سرد زمستانی باید شرایطی مهیا باشد که منبع انبساط و پمپ در معرض سرما نباشند و یخ نزنند.
مراحل نصب پمپ آب با منبع انبساط
برای نصب کردن پمپ آب با منبع انبساط به شیوه زیر عمل کنید.
- ابتدا محل مناسبی را برای قرار دادن پمپ انتخاب کنید. این مکان باید کاملاً سرپوشیده و مکانی دور از تابش نور خورشید باشد. همچنین سطحی که قرار است پمپ را روی آن قرار دهید باید کاملا یک دست و صاف و از هرگونه ناهمواری به دور باشد.
- قبل از هر اقدامی ابتدا فلکه اصلی آب ساختمان را قطع کنید. سپس به سراغ شیر آب لوله کشی بروید و آن را باز کنید و اجازه بدهید که آب درون لولههای ساختمان به جریان در بیاید و فشار آب درون لولهها کاملاً آزاد شود.
- در مرحله سوم برای نصب پمپ آب با منبع انبساط، باید در وسط لوله اصلی آب که در طبقه همکف قرار دارد، بعد از کنتور، یک سه راهی نصب کنید.
- لوله جدید را از بخش بالایی سه راهی به طرف ورودی منبع انبساط قرار داده و نصب کنید. بعد از آن باید در مسیر لوله کشی آب، اتصالات ۹۰ درجه را قرار دهید. به طوری که این لولهها و اتصالات در قسمت انتهایی و زیرین منبع انبساط قرار بگیرند.
- به طرف دیگر سه راهی، لوله کشی آب داخل ساختمان را که آب را به بخش درون ساختمان هدایت میکند متصل کنید.
- یک مکان مناسب را برای قرار دادن مخزن انبساط انتخاب کنید.
- در آخرین مرحله از نصب پمپ آب با منبع انبساط، باید از بخش خروجی منبع انبساط به سمت ورودی پمپ آب خانگی یک لوله وصل کنید. در صورت نیاز، با استفاده از شیر هواگیری، منبع انبساط را از هوا پر کنید.
- حتماً یک شیر در قسمت خروجی نصب کنید تا در صورتی که پمپ خاموش شد، آب به داخل پمپ برگشت پیدا نکند.
بعد از اینکه تمام این مراحل را پشت سر گذاشتید باید مخزن انبساط را به برق وصل کنید تا شروع به کار کند. در این صورت یعنی تمام مراحل را درست انجام دادهاید. سپس به طور دقیق چک کنید که آیا در سیستم لوله کشی شده نشتی وجود دارد یا نه. در صورت وجود نشتی حتماً محل نشتی را با استفاده از ابزارهای مخصوص بپوشانید و مشکل را حل کنید.
مزایای نصب کردن پمپ با منبع انبساط
نصب کردن پمپ با منبع انبساط مزایای متعددی دارد که برخی از آنها به شرح زیر است.
- با نصب کردن پمپ آب با منبع انبساط و اعمال تنظیمات پرشر سوئیچ، از استارت خوردن مکرر پمپ جلوگیری میشود. در نتیجه پمپ دیرتر فرسوده میشود و طول عمر آن افزایش پیدا میکند.
- یکی دیگر از مزیتهای نصب پمپ آب با منبع انبساط این است که باعث ایجاد فشار آب یکسان میشود. یعنی هنگامی که از آب استفاده میکنید تغییر فشار را احساس نمیکنید و به طور کلی آب با یک میزان فشار جریان پیدا میکند.
- استفاده از منبع انبساط، راندمان پمپ آب خانگی را افزایش میدهد. چرا که وجود این منبع در پمپهای آب خانگی تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ را پایین میآورد و در نتیجه عمر پمپ و راندمان آن را به مراتب بیشتر میکند.
- یکی دیگر از مزایای نصب پمپ آب با منبع انبساط این است که فشار را افزایش میدهد و حتی در زمان کم بودن فشار آب شهری، بدون هیچ محدودیتی آب را با فشار لازم در اختیار شما قرار میدهد. چراکه همیشه درون این منبع مقداری آب ذخیره میشود که این آب ذخیره شده، تاثیر زیادی در افزایش فشار آب پمپاژ شده توسط پمپ آب خانگی دارد.
نکات مهم در نصب منبع انبساط و نگهداری از آن
برای نصب کردن منبع انبساط و نگهداری از آن، رعایت یکسری نکات اهمیت زیادی دارد. برخی از این نکات عبارتند از:
- قطر لولهای که به پمپ و منبع انبساط متصل میکنید باید هم اندازه یا بزرگتر از ورودی پمپ باشد.
- توجه داشته باشید که استفاده از لرزهگیر برای پمپ بسیار مفید و کارآمد است. چرا که لرزه گیر جلوی لرزشهای مداوم پمپ را هنگام کار کردن پمپ میگیرد و در نتیجه مانع از تکانهای اضافی پمپ میشود. همچنین به این شکل دیگر آب از پمپ بیرون نمیریزد.
- در استفاده از فیلتر و صافی این نکته را در نظر بگیرید که فیلتر و صافی برای پمپ آب خانگی کاربرد ندارند و موجب اختلال در عملکرد پمپ میشوند. بنابراین آنها را باید روی منبع انبساط و قبل از ورودی منبع نصب کنید.
- نکته مهم و اساسی که هنگام نصب کردن منبع انبساط خانگی باید به آن دقت کنید این است که باید آن را در نقطهای نزدیک به پمپ آب خانگی ساختمان قرار داده و نصب کنید.
- برای اینکه فشار آبی که وارد منبع انبساط میشود کاهش پیدا نکند، تا حد ممکن از تعداد زانوهای کمتر در مسیر لوله کشی استفاده کنید.
- کار منبع انبساط پمپ آب به واسطه فشار هوا است. در نتیجه تنظیم کردن میزان باد درون تیوپ منبع انبساط، برای تامین سلامت منبع و پمپ اهمیت ویژهای دارد.
- برای اینکه آب مصرفی ساختمان که درون منبع انبساط جمع میشود سالم باشد و سلامت مصرف کنندگان را به خطر نیندازد، حتماً تیوپ درون منبع را به طور مرتب هر چهار ماه یکبار عوض کنید.
- به طور مداوم پمپ آب را سرویس کنید و در صورت نیاز تعمیرات لازم را انجام دهید. این کار در حفظ سلامت و نگهداری از پمپ آب و منبع انبساط اهمیت ویژهای دارد.
کاربرد منبع انبساط
از مهمترین کاربردهای منبع انبساط میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- صنایع
- معادن
- مصارف خانگی
- زیردریاییها
- رآکتورهای هستهای
- پالایشگاههای پتروشیمی
- پالایشگاههای نفت و گاز
اجزاء منبع انبساط
منابع انبساط اجزای مختلفی دارند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- منبع فشار یا مخزن دیافراگمی: در شرایطی که فشار آب پایین باشد از این مخزن برای تامین آب استفاده میشود. این مخزن، نوسانات یا فشار آب کم را تنظیم و کنترل میکند. کار این مخزن افزایش میزان بهرهوری و بهبود فشار آب است.
- تیوپ: داخل مخزن یک تیوب تعبیه شده که به پر شدن ظرفیت منبع کمک میکند. این تیوب وظیفه دارد بهداشت و سلامت آب را تامین کند. چراکه مجهز به یک صافی پلاستیکی است و از عبور آلودگیها به آب جلوگیری میکند. از مهمترین مزایای این تیوب میتوان به کاهش استهلاک و افزایش بهرهوری مخزن اشاره کرد.
- فلنج: فلنج از دیگر قطعات مهم منبع انبساط محسوب میشود و یک قطعه آهنی است که میتوان از آن برای تنظیم لوله کشی منبع استفاده کرد.
انواع منبع انبساط
منبع تحت فشار انواع مختلفی دارد و به طور کلی در اشکال تیوپی و دیافراگمی دستهبندی میشود.
- مخزن تحت فشار دیافراگمی: این منبع از دو بخش منبع آب و هوای پرفشار تشکیل شده است. وقتی که مصرف آب را قطع کنید دیافراگم به حالت اولیه باز میگردد. این منبع از فایبرگلاس یا فولاد تهیه میشود.
- مخزن تحت فشار تیوپی: این مخزن در دستگاههای قدیمی پمپهای خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. عمر پایینی دارد و به علت لاستیکی بودن جنس تیوب، باعث تغییر در مزه آب میشود.
سخن پایانی
اگر قصد نصب پمپ آب با منبع انبساط را دارید توصیه میکنیم که از افراد متخصص و کارشناسان فنی کمک بگیرید. این افراد به واسطه تجربهای که در این حوزه دارند و ضمن بهرهمندی از تجهیزات کافی برای نصب، میتوانند بدون کمترین مشکلی و خیلی سریعتر از آنچه که تصور میکنید به راحتی پمپ آب را با منبع انبساط نصب کنند. اما در صورتی که با کارهای فنی آشنایید و با سیستم آبرسانی و لوله کشی بیگانه نیستید میتوانید با مطالعه مقالههای مختلف از جمله این مقاله، مرحله به مرحله نصب پمپ آب با منبع انبساط را انجام دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که مهمترین نکته در هنگام نصب مخزن آب با منبع انبساط، نزدیک بودن پمپ با منبع است.