تفاوت پمپ آب خطی و زمینی
این روزها با توجه به مشکل کم آبی، افزایش فشار آب یکی از دغدغه های رایج خانه های مسکونی و دیگر محیط ها است. پمپ خطی و زمینی از دو نمونه پمپ های رایج است که مخاطبین خاص خود را دارد. برای انتخاب دقیق، دانستن تفاوت پمپ خطی و زمینی اهمیت پیدا می کند.
پمپ خطی یکی از مدل پمپ های سیرکولاتور است و برای فعالیت های تاسیساتی کاربرد دارد. همچنین در سیستم گرمایش محیط های مختلف به کار می رود. پمپ آب زمینی نیز همانطور که نامش پیدا است برای انتقال آب از منابع سطحی استفاده می شود و به افزایش فشار، گردش آب گرم و … کمک می کند.
معرفی پمپ آب سیرکولاتور
پمپ های سیرکولاتور جز مهم ترین مدل پمپ های بازار است که در دو مدل زمینی و خطی تولید می شود. این پمپ ها باعث سیرکوله کردن آب می شوند که برای انتخاب از میان آن ها باید با تفاوت پمپ خطی و زمینی آشنا باشید. پمپ های سیرکولاتور از نوع پمپ های گریز از مرکز و سانتریفیوژ هستند که برای سیستم تهویه مطبوع نیز کاربرد دارند.
آشنایی کامل با پمپ خطی و زمینی
قبل از بررسی تفاوت پمپ خطی و زمینی، خوب است به تعریف هر یک بپردازیم:
پمپ خطی: پمپ های خطی در مسیر لوله قرار می گیرند و دبی آن بین 15 الی 500 گالن در دقیقه تخمین خورده است. مدل هایی که دبی بالاتری دارند، سنگین تر هستند و قدرت بیشتری از خود به نمایش می گذارند. نحوه نصب پمپ های خطی به تجهیزاتی مثل مهره، ماسوره و فلنج نیاز دارید.
پمپ زمینی: پمپ زمینی یکی از مدل های کاربردی برای آب های تمیز است که در کنار منابع سطحی مانند چشمه ها، چاه های کم عمق و مخازن استفاده می شود. محبوب ترین مدل های زمینی به پمپ های سانتریفیوژ اختصاص دارد که با گردش پروانه ها درون خود، مایعات را به بیرون هدایت می کند.
این مدل پمپ باید در محیط های کاملا خشک و بدون آب قرار گیرد و از هر گونه یخ زدگی و انجماد به دور باشد.
تفاوت های پمپ خطی و زمینی
در موارد زیر به بررسی تفاوت های این دو پمپ می پردازیم:
- مدل خطی برای تامین دبی استفاده می شود، اما مدل زمینی برای هر دو هد و دبی کاربرد دارد. به همین خاطر، نوع خطی برای ارتفاع و دبی کم قابل اجرا است.
- ورودی و خروجی مدل خطی در یک راستا است. اما ورودی و خروجی مدل های زمینی به صورت عمود بر هم تعبیه شده است.
- از مدل خطی می توان برای مدارهای آب گرم استفاده کرد. اما مدل زمینی برای نصب در مدارهای سیستم گرمایشی کاربرد دارد.
- اجرای پمپ خطی بسیار راحت است. اما مدل زمینی باید روی شاسی قرار گیرد و برای شروع به کار در مدار اتصالاتی به آن اضافه می شود.
تفاوت در کاربردها
کاربرد پمپ زمینی: پمپ آب زمینی کاربرد گسترده ای دارد و برای تامین آب، ارتقا فشار و گردش آب گرم استفاده می شود. در موارد زیر به دیگر کاربردهای پمپ زمینی اشاره می کنیم:
آبرسانی
آتش نشانی
وبلاها
سیرکولاسیون آب گرم و سرد
مصارف کشاورزی، صنعتی و تجاری
مصارف خانگی
کاربرد پمپ خطی: پمپ خطی به دلیل اشغال فضای کمتر بری ساختمان ها و سکوهای دریایی کاربرد دارد. به دلیل بدنه و پروانه استیل مناسب صنایع مختلف است و انواع سیالات شیمیایی را به خوبی جابجایی می کند. همچنین در سیستم های شستشو صنعتی قابل استفاده است. در موارد زیر با دیگر کاربردهای پمپ خطی آشنا می شوید:
- سیستم شستشو صنعتی با آب داغ
- پمپ سیرکوله استخر
- پمپ سیرکولاتور شوفاژ
- پمپ سیرکولاتور پکیج
ویژگی های مشترک پمپ خطی و زمینی
در کنار بررسی تفاوت پمپ خطی و زمینی، خوب است با شباهت های بین این دو نظر آشنا شوید:
- هر دو برای گردش آب گرم در سیستم های مختلف استفاده می شوند.
- به راحتی قابل نصب هستند.
- در هیچ کدام مکش منفی مشاهده نمی شود.
- نحوه اتصال هر دو به الکتروموتور به دو روش کوپله یا با واسطه است.
- هر دو جز پمپ های کم صدا هستند.
- عملکرد هر دو پمپ خطی و زمینی مناسب و منصفانه است.
- در مدل و سایزهای مختلف می توان پمپ خطی و زمینی را خریداری کرد.
- نگهداری پمپ های خطی و زمینی بسیار ساده است و جز کم هزینه ترین پمپ ها به حساب می آیند.
کلام آخر
در تفاوت پمپ خطی و زمینی متوجه شدیم هر دو از نظر کاربرد و عملکردی مشابه یکدیگرند. اما در برخی زمینه ها تفاوت هایی دارند. مدل های خطی دمای بیشتری را تحمل می کنند و مدل های زمینی رای هر دو هد و دبی طراحی شده اند. همچنین ورودی و خروجی پمپ ها کاملا با یکدیگر متفاوت است.
اتومات پمپ آب قیمت
تعمیر ست کنترل پمپ آب
اتوماتیک پمپ آب پنتاکس
ست کنترل پنتاکس
قیمت مخزن پمپ آب خانگی
قیمت پمپ آب
کلید اتوماتیک پمپ آب
قیمت مخزن پمپ آب خانگی
قیمت پمپ آب
تعمیر ست کنترل پمپ آب
اتوماتیک پمپ آب پنتاکس